Antonić komentarisao Begićevu situaciju: Ostao dužan ko ga je ucjenjivao za snimak

11.12.2021. | 17:45

Momčilo Antonić, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, rekao je da je jučerašnja sjednica bila jedna od najvažnijih sjednica Skupštine u istoriji u kojoj počinje vraćanje nadležnosti Srpskoj koje joj pripadaju Ustavom BiH, gdje je, kako navodi, opozicija demonstrirala veleizdaju i u nedostatku argumenata, uz pritisak specijalnog izaslanika SAD za zapadni Balkan Gabrijela Eskobara i nekih ambasadora, napustila salu i nije glasala.

Govoreći o eksplicitnom snimku odbornika PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Ivana Begića, koji je juče procurio u javnost, Antonić kaže da se o snimku pričalo mjesecima unazad, a da je on pušten baš juče kako bi stavio u drugi plan i značaj sjednice i politički debakl opozicije.

On kaže da “propagandni lešinari” dijela PDP-a pokušavaju žrtvovati Begića kako bi izolovali i sačuvali gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, i za sve, pa i homofobiju, okrivili SNSD.

“Juče sam prvi put vidio iskrene osmijehe ljutih opozicionara u NSRS, koji su se naslađivali nesrećom svojih kolega i konkurenata u opoziciji, a mi koji smo zajedno s našim porodicama više puta bili žrtve Stanivukovićevih i Begićevih konstrukcija na portalima i mrežama bili smo više tužni zbog nejedinstva u NSRS nego što smo likovali snimku koji su oni sami snimil. Begićevu objavu vjerovatno nije on pisao, jer ne uklapa se psihičko stanje o kojem piše i sam način pisanja. Ta objava ima za cilj da do kraja žrtvuje Begića, opere Stanivukovića i da izazove emocije i žal (psihijatar, roditelji i sl) kod ljudi. Ostao nam je dužan ko ga je ucjenjivao za snimak, ko mu je tražio pare da ne objavi? To je kriminal”, napisao je Antonić na Fejsbuku.

On smatra da Stanivukovićeva objava i objave njegovih savjetnika imaju za cilj da operu njega, da skrenu priču sa ,”nedostojnog ponašanja gradonačelnikka” na homofobiju i okrive SNSD za njihove lične egzibicije.

“Ako je koincidencija, specifični ben kod pupka, brojanica, način odmahivanja rukom, zajednički život i sl. zašto je Stanivukoviću trebao cijeli dan da demantuje svoje prisustvo i da li nas čeka, kao u slučaju Pavlović, dodatni kompromitujući materijali da bi preuzeo odgovornost za ’ponašanje nedostojno funkciji koju obavlja’?”, upitao je Antonić.

On je poslao riječi podrške Begiću.

“Želim ti da ozdraviš i da nađeš svoj put i nastaviš normalno živjeti. Svijet nam daje bezbroj mogućnosti tako da nebiti odbornik nije nikakva tragedija. Tvoja seksualna orjentacija je tvoje opredjeljenje i ono s čim si vjerovatno rođen, LGBT osobe postoje svugdje oko nas, u svim strankama, mnogim društvima, porodicama i niko normalan ti ne zamjeri to što jesi, a to da li je tvoje ponašanje dostojno funkcije koju obavljaš ste standardizovali vi, vi koji ste karijere gradili na osudama, etiketiranju, prozivkama članova porodica i slično”, smatra Antonić.