Andrea Dorić ipak ostala bez jedne fotelje: Evo kako je prošla na izborima

U izbornu trku ušla je sa tri funkcije i pored poziva stranačkog šefa da se jedne odrekne. Pored poslaničke funkcije, Andrea Dorić je i dalje izvršni direktor u Putevima Srpske i član Upravnog odbora u APIF-u.

Ipak, zahvaljujući odluci birača više neće biti poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Na nedjeljnim izborima osvojila je tek 168 glasova ili samo tri odsto glasova u odnosu na broj glasova koje je osvojila izborna lista Socijalističke partije Petra Đokića u izbornoj jedinici tri.

Lider socijalista pozvao je prije dva mjeseca Dorićevu da podnese ostavku iz moralnih razloga nakon što je u medijima priznala da joj je njena stranka omogila da dobije aktuelne pozicije.

“Ja sam delegirana na mjesto izvršnog direktora u ‘Putevima RS’ ispred svoje političke opcije i naravno da je to prihvaćeno. S druge strane, imala sam i konkurs u APIF-u, isto je bila podrška partije i to se desilo, tako da sam ja na te dvije funkcije iz tog razloga”, navela je Dorićeva ranije za Una TV.

Nakon što je poslije te izjave zaradila krivičnu prijavu iz banjalučkog tužilaštva su poručili da je predmet dodjeljen postupajućem tužiocu.

Ostavite komentar: