Ambasador BiH u Vašingtonu tvrdi: Crnadak ignorisao zahtjeve za sankcionisanje Pašića

Ambasador BiH u Vašingtonu Bojan Vujić je još u oktobru prošle godine podnio zahtjev tadašnjem ministru inostranih poslova u Savjetu ministara Igoru Crnatku za disciplinskim postupkom protiv Mirze Pašića, ministra savjetnika u toj ambasadi.

Vujić navodi da je Pašić povredama službene dužnosti doveo do međusobnog nepovjerenja i da su njegovi postupci protivni interesima i ciljevima Ambasade, te bi njegov ostanak na trenutnoj poziciji mogao dovesti do težih posljedica, prenosi portal banjaluka.net.

“Za vrijeme službene posjete delegacije BiH Vašingtonu, Pašić je uporno, sa očiglednom namjerom da opstruiše i spriječi izvršavanje mojih zakonitih dužnosti kao ambasadora BiH u Vašingtonu, odugovlačio da mi dostavi plan i program posjete delegacije BiH, odnosno raspored sastanaka tadašnjeg predsjedavajućeg Savjeta ministara Denisa Zvizdića sa američkim zvaničnicima, lažno me informišući da ‘ne zna’ na kojim sastancima ja kao ambasador mogu biti prisutan”, naveo je, između ostalog, Vujić.

Savjetnik u MIP BiH Mirza Pašić na “Linkedin” profilu objavio je poruku u kojoj proklinje Bošnjake koji sa Srbima prave savezništva tvrdeći da “na taj način svoj narod vode u smrt”, prenijeli su mediji.

Ostavite komentar: