Aleksandra Pandurević: Dodik ima određene veze i ljude u SDS-u

Aleksandra Pandurević, potpredsjednica SDS-a za N1 je kazala da će ta stranka biti jak korektivni faktor poziciji u Republici Srpskoj.

Ona je istakla i to da aktuelni premijer RS-a, Radovan Višković čuje šta opozicija kaže i da SDS kao opozicija može uraditi mnogo, ako vlast bude imala sluha.

Ona je nakon okončanja u Parlamentu BiH rekla da stoji na raspolaganju SDS-u i da stranka ne žuri nigdje trenutno.

Na pitanje gdje vidi SDS – kao opoziciju ili dio vlasti – Pandurević je odgovorila:

“Stavovi Glavnog odbora su jasni, opozicija na nivou Republike Srpske, jer RS treba jak korektivni faktor. To pokazuje demokratski kapacitet jednog društva. Treba izvršiti korekcije u odnosu na prethodni period. Imali smo i periode pretjeranog kriticizma. Treba da razgovaramo sa vlašću u cilju pronalaženja rješenja”, izjavila je.

“Višković čuje šta mu opozicija kaže, mislim da možemo mnogo uraditi pod uslovom da vlast ima sluha. SDS treba da bude korektivna opozcija SNSD-u, a ne opozicija Republici Srpskoj”, kazala je.

Što se tiče Vijeća ministara, Pandurević je rekla da postoji zaključak SDS-a da je spreman na razgovore sa svim strankama, ali SNSD treba da uputi inicijativu.

“Ukoliko dođe poziv SNSD-a, spremni smo da se sjedne i razgovara na tu temu. Platforma koju su SDS i SNSD imali 2010. je bila dobra za RS. Nažalost, SNSD je to raskinuo jer su smatrali da ih je naš zajednički nastup koštao. Mislim da je to bilo štetno za SNSD, nas pojedinačno i Republiku Srpsku”, dodala je u razgovoru u Danu uživo na N1 TV.

Koliko je SNSD dominantna partija?

“Rezultati izbora kažu da su dominantni. S druge strane, Dodiku možete mnogo prebaciti kao političkom protivniku, ali on je tehnokratan. Sposoban je da ubaci svoje prste. Svim partijama koje su dio vlasti u RS – njihov gazda je Dodik, i Demosa i DNS. Dodik ima i određene uticaje u SDS, određene veze i ljude”, izjavila je.

Njeno mišljenje je da Dodik vješto vlada po matrici “zavadi pa vladaj”, poručila je.

Što se SDS-a tiče, nakon izbora se atmosfera sliježe, bilo je turbulencija, previranja, problema.

“Ono što me raduje iz razgovora sa kolegama i ljudima koji su imali različita viđenja – te strasti se sliježu. Zajednički interes svima je kako sačuvati stranku i unutrašnje jedinstvo. Prioritet SDS-a treba da bude da sredi infrastrukturu, da ojača i da se pozicionira”, kazala je Pandurević za N1.

“SDS ima problem o kojem se malo razmišlja. Ako SDS želi zapažen rezultat na lokalnim izborima – mora vidjeti kako dalje. Ako nemate koalicioni kapacitet u problemu ste. Moramo potražiti partnera s kim možemo pobijediti na lokalnim izborima”, kazala je Pandurević.

Komentarisala je i rezultate referenduma za opoziv za načelnika Teslića, gdje je kazala da je Miličević bio sam protiv svih.

“Znala sam da građani biraju lokalnu vlast, mnogo su kritičniji nego kada biraju Republičku. Biraju ljude kod kojih idu da rješavaju probleme. Biraju između komšija. Znam dosta i o Bogdaniću, ali sam znala da će izabrati Miličevića”, kazala je Pandurević za N1.

Spomenula je i glasačke vreće prilikom referenduma, lažirane zapisnike, te poručila da Teslić mora biti primjer da reaguje pravosuđe i da se to sve raskrinka.

 

Ostavite komentar: