Advokat Adamović tvrdi: Ne vodi se nikakav pravosudni postupak protiv Tadićeve

11.04.2022. | 20:06

Protiv bivšeg glavnog tužioca BiH Gordane Tadić ne vodi se nikakav pravosudni proces, rekao je advokat Vlado Adamović, koji je zastupao Tadićevu pred disciplinskom komisijom Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH.

Adamović kaže da, koliko mu je poznato kao advokatu Tadićeve, ne postoji nijedan istražni niti pravosudni proces koji se vodi protiv nje.
“Nema ona nikakav postupak, ništa da je meni kao njenom advokatu poznato”, rekao je Adamović za N1.
Adamović je zastupao Tadićevu pred disciplinskom komisijom VSTS-a koja ju je smijenila sa pozicije glavnog tužioca i preraspodijelila na poziciju tužioca u Tužilaštvu BiH.
SAD uvele su danas sankcije grupi od sedam lica sa zapadnog Balkana, među kojima je i Gordana Tadić, jer “predstavljaju prijetnju regionalnoj stabilnosti”, saopšteno je iz Ministarstva finansija.
“Ljudi koji su navedeni danas predstavljaju ozbiljnu prijetnju regionalnoj stabilnosti, institucionalnom povjerenju i aspiracijama onih koji teže demokratskoj vladavini i vladavini prava na zapadnom Balkanu”, objavio je Brajan Nelson, podsekretar za terorizam i finansijske obavještajne podatke.
Iz američke Ambasade u BiH saopšteno je da je Kancelarija za kontrolu imovine u inostranstvu Ministarstva finansija SAD uvela sankcije Tadićevoj zbog zloupotrebe položaja.