Adam Šukalo: Skrenuli pažnju sa Davidovog ubistva na progon grupe Pravda za Davida

02.01.2019. | 18:10

Šta je sa istragom u slučaju ubistva i zločina nad Davidom Dragičevićem, upitao je bivši poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Adam Šukalo nakon posljednjih hapšenja u Banjaluci.

Šukalo, koji je i sam prije nekoliko dana bio meta hapšenja, ocijenio je kako su posljednja dešavanja u Banjaluci urađena sa ciljem da se skrene pažnja sa slučaja ubistva Davida Dragičevića, a da se fokus usmjeri na “plan inkriminacije grupe Pravda za Davida, Davora Dragičevića i svih koji ih podržavaju”.

Bivši poslanik u NSRS-u je još jednom okrivio ministra unutrašnjih poslova “Dragana Lukača i propagandne medije” za eskalaciju situacije u gradu na Vrbasu.

Objavu Adama Šukala na zvaničnoj Facebook stranici prenosimo u cijelosti:

“Pismo pripadnicima režima koji su protivzakonito sproveli dugo planiranu akciju zataškavanja zločina nad Davidom Dragičevićem.

Kad završite ovaj propagandni rat koji dobijate, kad završite sa zamjenom teza i tzv. državnim udarom onda će te morati odgovoriti sledeće:

– šta je sa istragom u slučaju ubistva i zločina nad Davidom Dragičevićem?

– koje su konkretne istražne radnje preduzete od početka jula mjeseca 2018. godinw kada je Okružno tužilaštvu izdalo Naredbu o sprovođenju istrage u slučaju ubistva Davida Dragičavića?

– šta je Tužilački savjet BiH uradio nakon činjenice da je Osnovni sud u BL odbacio zvaničnu verziju Okružnog tužilaštva koja je opisana Naredbom vezano za kretanje Davida u kobnoj noći (kuća Rađena)?

– koja je sad tužilačka verzija slučaja ubistva Davida Dragičevića?

– zašto ćutite?

Odgovorite!

Ako ne odgovorite onda je jasno da ste sve ovo od 25.12. 2018. godine uradili da bi skrenuli pažnju sa slučaja i svu pažnju usmjerilo na vaš plan inkriminacije grupe PZD, Davora Dragičevića i svih koji ih podržavaju!!!

Taj plan ste imali i na famoznoj press konferenciji MUP RS ali i 10. maja 2018. godine na posebnoj sjednici NSRS na kojoj je Lukač javno inkriminisao Davida Dragičevića za koje do danas nije odgovorao!

Sve vaše laži i zamene teza proteklih dana uopšte nemaju dokaze u vidu bilo koje fotografije ili video materijala.

Postoje samo vaše laži a u procesnom smislu vaš slučaj uopste ne postoji kao što ne postoji zvaničan tužilačka istraga.

Postoji samo progon od strane Lukačevog Mup-a i propaganda na režimskim medijima.

Kad sve ovo prođe treba protiv vrha MUP-aa podnjeti čitav niz krivičnih prijava za nekoliko krivičnih djela koje su počinili od 25. decembra do danas.

U narednim objavama ću taksativno opisati koja su to krivična djela koju su ovih dana načinili pripadnici MUP Republike Srpske.

Stop režimskim lažima”.

 

Izvor:(N1 BiH)                    Foto: (Luka Vranješ)