Zasjeda Kolegijum Narodne skupštine: Veterani traže posebnu sjednicu o boračkoj populaciji

U Banjaluci je u toku Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske koji bi trebao da razmotri mogućnost zakazivanja posebne sjednice koju traže vetrani koji danas protestuju u Banjaluci.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srske Denis Šulić sazvao je danas Kolegijum na osnovu zahtjeva opozicionih klubova u vezi sa zakazivanjem posebne sjednice ili dopune dnevnog reda aktuelne s ciljem razmatranja pitanja prava boračke populacije.

Prethodno su klubovi poslanika SDS, PDP i DNS i Poslanička grupa SPS uputili rukovodstvu Narodne skupštine zahtjev za zakazivanje hitnog Kolegijuma, a nakon obraćanja članovima Udruženja veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske koji su se okupili ispred parlamenta Srpske u znaku protesta.

Poslanik SDS-a Darko Babalj obavijestio je okupljene da su uputili zahtjev i poručio im da su spremni da urade sve ono što od njih okupljeni veterani traže.

“Ovo je prvi korak koji ste tražili”, rekao je Babalj.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarali su ranije danas sa predstavnicima Udruženja veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata i zajednički ocijenili da je kroz partnerstvo i dijalog potrebno raditi na rješavanju svih pitanja od značaja za predstavnike organizacija proisteklih iz rata i unapređenju njihovog sveukupnog položaja u društvu.

U Narodnoj skupštini data je redovna pauza do 16.30.

Ostavite komentar: