VIDEO – Vlade Divac održao emotivan govor na prijemu u Kuću slavnih

Vlade Divac je i zvanično postao član Kuće slavnih u Springfildu. Legenda srpski košarke je u noći između petka i subote na ceremoniji prijema održala emotivan govor, trudeći se da se zahvali svima koji su uticali na njegovu uspješnu karijeru.

– Za mene je košarka uvijek bila igra kojom sam se bavio iz ljubavi. Dobra stvar je što je moj prijatelj i agent Mark Flečer bio uz mene i pomogao mi da zaradim i nešto novca usput – nasmijao je sve Divac na početku svog govora.

On je izrazio veliku zahvalnost Džeriju Vestu, koji mu je otvorio vrata NBA lige.

– Košarka spaja ljude, raznih nacionalnosti, rasa. Zahvaljujući viziji Džerija Vesta. Hvala Džeri. Bio sam jedan od prvih stranaca koji je draftovan i koji je došao u NBA. Džeri je imao volju da rizikuje i da otvori vrata nečemu novom i tako mi je san pretvorio u javu. Pretvorio je NBA od američkog sna u jedan od najvećih brendova na svijetu.

Poseban dio u Divčevom govoru bio je posvećen njegovim prvim trenerima.

– Želim da se zahvalim svima koji su ovo učinili mogućim i koji su mi dali šansu da ostanem ovdje. Moji treneri iz Jugoslavije Nikola Opačić, Kime Bogojević, Dule Vujošević, Krešo Ćosić, Kari Pešić, Duda Ivković. Svi moji saigrači sa kojima sam igrao u karijeri, neki od njih su sada ovde poput Dina Rađe, Nikole Lončara, Dobraša. Politika i rat su pokušali da nas razdvoje, nisu u tome uspjeli. Nisu znali da je naša ljubav jača od sve mržnje. Ljudi sa Balkana su kao disfunkcionalna porodica. Možemo da se svađamo i raspravljamo, ali smo na kraju ipak svi porodica – rekao je Divac.

Zatim se se zahvalio trenerima i saigračima iz najjače košarkaške lige na svijetu.

– Hvala svim mojim trenerima iz NBA. Petu Rajliju, Bilu Bertki, Majku Danliviju, Delu Herisu, Dejvu Kouensu, Polu Sajlasu i Riku Adelmanu. Hvala saigračima iz NBA, neki od njih su takođe ovdje. Peđa Stojaković i Kris Veber, volim vas momci.

Na kraju je imao i posebnu poruku za sve.

– Košarka je kao život, život je kao košarka, samo igra. Hajde da igramo najbolje što možemo dok smo tu, sa ljubavlju, nesebičnosti, fer-plejom, podrškom, kako bismo svi postali veći i bolji ljudi. Hvala vam – zaključio je Divac.

Izvor:(Sportskacentrala.com)Ostavite komentar: