“Zvijer” na četiri točka: Lamborghini predstavio seriju koja oduzima dah VIDEO

Nedavno predstavljeni Aventador Ultimae označio je kraj jedne ere – posljednji Aventador u deset godina proizvodnje, i posljednji Aventador koji je koristio za pogon V12 motor.

Ispred vas je automobil koji odaje počast tom nasljeđu i koji iz tog razloga koristi naziv “Era”, zajedno sa imenom kompanije “Huber” koja stoji iza svega.
Kompanija je odlučila da ukloni prednju i zadnju masku i koristi agresivnije komponente od ugljeničnih vlakana.Prednja strana ima veće ugaone usisnike sa strane i ogroman “spliter”, dok zadnji prihvata ugaone usisnike koje biste vidjeli na avionu sa redizajniranim izduvnim cijevima u sredini.
Dostupna je i opcionalna “čizma” od ugljeničnih vlakana, a umjesto značke Lamborghini koristi se značka tjuning kuće. Značke mogu izgledati pomalo ekstremno, s obzirom na to da su zamijenjeni samo branici, ali Lamborghini je izgleda odobrio sve ovo.
Naime, Fabio Lamborghini, nećak Ferrućija Lamborghinija, prisustvovao je otkrivanju “Huber Ere” na posebnom događaju u Velikoj Britaniji, održanom u Rovneiburi House u Hertfordshireu.
U planu je ukupno 21 primjerak, piše B92.

 

Ostavite komentar: