Zaštita privatnosti: Viber uveo nove funkcije protiv spamovanja

Viber će od sada omogućiti svojim korisnicima da automatski filtriraju poruke i odlučuju ko ih može dodavati u grupe, pored ostalih funkcija namijenjenih održavanju privatnosti.

Uvedeno je više novih funkcija protiv spamovanja sa ciljem dodatnog obezbjeđenja privatnosti svojih korisnika, kao i mogućnost pretraživanja drugih korisnika po njihovom imenu. Nova mogućnost pretrage će biti obezbjeđenja dodatnim mjerama privatnosti, u skladu sa Viberovom izrazitom posvećenošću obezbjeđivanju privatnosti za njegove korisnike.

Za bezbjedne onlajn kontakte

Uz sve aktuelne promjene u svijetu i porast uloge aplikacija za razmjenu poruka u komunikaciji preko svih očekivanja, potraga za dodatnim načinima da se dalje prošire krugovi poznanika i mreže saradnika su neprestane. I pored toga, ljudi su redovno zasuti sa sve više informacija – i u takvoj situaciji bez presedana neophodno je obezbijediti prevenciju od spemovanja i nepotrebnog pretrpavanja informacijama. Usled tih pojava, izazov više nije steći što više onlajn kontakata, već to ostvariti na bezbjedan način koji štiti korisničku privatnost. U tom smislu, Viberova nova rješenja predstavljaju pravi odgovor.

Bolja kontrola grupnog četovanja

Viber će omogućiti svojim korisnicima da kontrolišu ko ih može dodavati u Zajednice i grupne četove – svi ili samo osobe čije kontakte su sačuvali u svom imeniku. Da biste primijenili ovo podešavanje, korisnici bi trebali da pritisnu Još > Podešavanja > Privatnost > Grupe > Kontroliši ko te može dodati u grupe.

Pored toga, pozivi za učlanjenje u Nove zajednice i grupne četove primljeni od strane nepoznatih pošiljaoca će automatski biti učitani kao novi Zahtjevi za četovanje u inboksu, kako bi glavni ekran sa četovima ostao pregeledan i rasterećen od nepoželjnih zahtjeva.

Nova funkcija pretrage

Nova funkcija za pretragu korisnika Vibera će omogućiti dalje proširenje mreže kontakata – uz obezbjeđivanje maksimalne korisničke privatnosti. Čim neko bude pokrenuo pretragu po imenu korisnika, sadržaj će biti prikazan u ekranu za rezultate pretrage – pored profilne fotografije korisnika. U skladu sa Viberovom čvrstom posvećenošću obezbjeđivanja privatnosti svojih korisnika, bilo koji ćet pokrenut kroz pretragu će biti podložan dodatnim merama privatnosti, što podrazumijeva da:

– Broj mobilnog svakog korisnika biva prikriven sve dok ga korisnik ne podijeli sa sagovornikom.

– Onlajn status biva prikriven.

– Glasovni i video pozivi neće biti omogućeni.

Korisnici koji ne bi željeli da dozvole drugima da ih pronađu kroz korišćenje Pretrage bi trebali da pritisnu Još > Podešavanja > Privatnosti > Omogući korisnicima da vas pronađu po imenu.

Funkcije Pretrage korisnika preko Vibera i Inboksa za zahtjeve za četovanje će prvo biti isprobane u određenim zemljama – prije nego što budu globalno dostupne.

Ostavite komentar: