Za lakše snalaženje: Google Maps ima nove zanimljive funkcije

Google Maps je nedavno predstavio nekoliko novih funkcija, a u pitanju su elementi koji olakšavaju i uljepšavaju život onih koji vole online mape.

Najzanimljivija među novim funkcijama je ona koja nudi 3D pogled iz vazduha na više od 100 slavnih tačaka iz cijelog sveta – Njujork, Tokio i Barselona su samo neki od gradova koji podržavaju ovu novotariju.

Korisnici do nje mogu da dođu ako u polje za pretraživanje ukucaju mjesto koje bi željeli da vide, te potom uđu u sekciju “Photos” u meniju.

Druga i možda praktičnija opcija je ona koja dodaje korisna obavještenja za bicikliste, a radi se o tome da će ih Google Maps ubuduće obavještavati o stanju u saobraćaju, te na prepreke kao što su stepenice i drugi momenti preko kojih bicikli ne mogu, prenosi PC Press.

Pored pomenutih, Google u mape dodaje i nove momente koji ih približavaju društvenoj mreži – ako neko izabere da dijeli lokacije s prijateljima, ovi će dobijati obavještenja o tome kad stigne na neko mjesto. Opcija bi mogla da bude korisna za zajednička putovanja, te u situacijama kada neko zaboravi da javi gdje se nalazi.

Google Maps se polako mijenja i sve više radi na povezivanju korisnika. Možda je na pomolu nova socijalna platforma.

Ostavite komentar: