YouTube testira vještačku inteligenciju, automatski dodaje poglavlja video zapisima

YouTube funkcija poglavlja jedna je od najkorisnijih funkcionalnosti koju je ova društvena mreža ikada dodala. Obično bi ljudi morali da dodaju prilagođene vremenske oznake u opis ispod posebno dugačkih video zapisa, ali YouTube je olakšao stvari s poglavljima.

Problem je u tome što kreatori sadržaja moraju ručno da ih dodaju svojim video zapisima, a kada kanal ima stotine video zapisa, to nije lak zadatak.

YouTube je sada objavio da je započeo testiranje novog algoritma mašinskog učenja koji će pokušati da automatski doda vremenske oznake video zapisima. Informacije o testu mogu se naći na službenoj stranici YouTube eksperimenata.

Ovim povodom se oglasila kompanija YouTube: “Testiranje automatskih video poglavlja: Želimo da ljudima olakšamo navigaciju u video zapisima pomoću video poglavlja, pa eksperimentišemo sa automatskim dodavanjem video poglavlja (tako da kreatori ne moraju ručno da dodaju vremenske oznake). Mašinsko učenje ćemo koristiti za prepoznavanje teksta kako bismo automatski generisali video poglavlja. Testiramo ovo na maloj grupi video snimaka. Ako to utiče na vaše video snimke, možete da onemogućite ovaj eksperiment i/ili ili da dijelite povratne informacije”, prenosi ‘benchmark.rs‘.

Nije jasno koliko će se efikasno ovaj novi AI nositi sa zadatkom. Ako se eksperiment pokaže uspješnim, nova funkcija može pomoći gledaocima YouTube-a da se brzo i lako kreću kroz sadržaj.

 

 Ostavite komentar: