WhatsApp dodatno poboljšao statuse: Odgovor na Snapchat i Instagram Stories

WhatsApp je uveo nova poboljšanja svoje funkcije Status, koja je uvedena 2017. godine kao odgovor na Snapchat i Instagram Stories.

Jedan od ključnih noviteta je Voice Status, koji omogućava korisniku da snimi klasovne poruke do 30 sekundi i postavi ih kao svoj status. Kompanija navodi da je to “personalniji” način obavještavanja kontakata, posebno za korisnike koji inače preferiraju pričati, a ne tipkati ili snimati video.

Drugi novitet je funkcija Private Audience Selector, koji omogućava korisniku da izabere ko može vidjeti njegove statuse. Takođe, pruža mogućnost odabira publike za svaki novi status, što daje više kontrole i komocije u odnosu na dosadašnja podešavanja privatnosti.

Oni koji vole emotikone sada imaju funkciju Status Reations, koja predstavlja brz i lagan način odgovora na statuse prijatelja ili bliskih kontakata. Ova funkcija omogućava odgovor na bilo koji status bilo kojim od osam emotikona umjesto pisanja poruka, snimanja glasovnih poruka ili korištenja stickera.

Status Profile Rings “stavlja prsten” oko fotografije profila nakon objavljivanja novog statusa, a vidljiv je na listi chatova, listi članova grupa i u informacijama o kontaktu. Konačno, omogućen je i preview linka kada se postavi u status, tako da će kontaktima biti jasnije o čemu je riječ prije nego se odluče da kliknu.

Neke od novih funkcija poput reakcija na statuse, profilnih prstenova i previewa linkova najavljeni su ranije, a sada polako stižu do korisnika širom svijeta.

Ostavite komentar: