Vozilo budućnosti stiglo u Njemačku: Uskoro letećim taksijem na posao – VIDEO

Njemački leteći taksiju mogu da prevezu do četiri putnika brzinom od 120 kilometara na čas na udaljenost do 100 kilometara, saopštio je časopis „Trevel end lejžr“.

Te taksije nazivaju „SitiErbas“, njima se daljinski upravlja i rade na struju, navodi časopis.

Kreatori letećih taksija se nadaju da će u bliskoj budućnosti prevoziti ljude u gradovima, omogućujući im da zaobiđu saobraćajne gužve.

​Svaka letjelica opremljena je sa četiri propelera. Za njihovo kretanje nije potreban pilot. U uslovima fizičkog distanciranja ovo je važna prednost u odnosu na regularan taksi. Prednost letećeg taksija je i što je maltene nečujan.

Međutim, ove tiše letjelice nalik dronovima neće zamijeniti helikoptere na nebu, jer ne bi bile baš praktične za razgledanje ili putovanje izvan grada.

Prosječno putovanje letećim taksijem ne bi trebalo da traje više od 15 minuta, ističe „Biznis insajder“ i dodaje da svakako „pobjeđuje“ sjedenje u saobraćajnoj gužvi na putu do posla.
Ova vozila su prvi let izvela u Njemačkoj u decembru 2019. godine, nakon što su uspješno prošla testiranje. Za sada nema preciznog datuma njihovog puštanja u rad.

 

Izvor.(Sputnik)

 

 

Ostavite komentar: