Vještačka inteligencija upravljaće podacima

Veritas Tehnolodžis, lider u upravljanju podacima u multiklaud okruženjima, najavio je pokretanje nove tehnologije kako bi omogućio svoju strategiju oko klaud-optimizovanog autonomnog upravljanja podacima (AUP), koji će pojednostaviti način upravljanja podacima preduzeća i automatizovati zaštitu od prijetnji, poput rensomvera.

NetBekap upreže snagu vještačke inteligencije (AI) i hiperautomatizacije zarad samoodrživosti, samokorigovanja i samoizlječenja u multiklaud okruženjima.

Veritasova KlaudSkejl tehnologija nove generacije vodeće NetBekap arhitekture, modernizovane za rad u razmjeri veba, potkrepljuje ovu vijest. Ova najmodernija tehnologija biće dostupna s najnovijom verzijom vodećeg NetBekap softvera kompanije Veritas, koja je takođe lansirana istom prilikom.

“Ubrzana digitalna transformacija i usvajanje oblaka pružaju pogodnosti preduzećima širom svijeta. Međutim, združeni savjetnik američkih, britanskih i australijskih bezbjednosnih službi, objavljen ovog mjeseca, istakao je da hakeri povećavaju uticaj svojih napada rensomverom tako što ciljaju cloud servise i podatke”, kaže Greg Hjuz.

Ova strategija objašnjava kako da riješimo taj izazov, počevši od alata dostupnih danas, koji će pomoći da se smanje otisak kompanije u oblaku i troškovi, da podaci budu bezbjedni od rensomvera i utre put ka autonomnom upravljanju podacima.

Ta tehnologija biće temelj za sprovođenje ove strategije. Ona isporučuje kontejnerizovanu, programibilnu i AI pogonjenu arhitekturu mikrousluga koja pruža autonomne, objedinjene usluge upravljanja podacima u bilo kom oblaku.

Prednosti ove tehnologije se prvi put ostvaruju lansiranjem NetBekap verzije 10, koji koristi tehnologiju za isporuku nižeg TCO-a, povećane efikasnosti i poboljšane bezbjednosti u multiklaud okruženjima.

“Organizacijama je lako da završe s tapiserijom rješenja za zaštitu podataka u oblaku, gdje su pojedinačna radna opterećenja i aplikacije raspoređene od strane novih funkcionalnih donosilaca odluka i upravljane pomoću silosa”, kaže Kristof Bertran, direktor prakse u ESG-u.

Međutim, vremenom se to sabira, stvarajući stalno rastući trošak i opterećenje za upravljanje koje brzo postaje neodrživo pri povećanju razmjera. Da bi se to izbjeglo, preduzećima je potrebno dugoročno rješenje koje može da pomogne da se smanji otisak njihove rezervne kopije u oblaku i automatizuje njegovo upravljanje.

Veritas smatra da može da riješi izazove preduzeća dok se bave količinom i raznovrsnošću radnih opterećenja i podataka kojima bi trebalo da upravljaju, kroz automatizaciu tokova posla za upravljanje podacima.

Planira budućnost u kojoj je njena tehnologija u stanju da autonomno alocira, optimizuje i popravlja usluge upravljanja podacima, istovremeno osnažujući krajnje korisnike da omoguće samouslužnu dostupnost zaštite i oporavka podataka, oslobađajući IT osoblja kako bi se usredsrijedili na stratešku i transformacionu aktivnost.

“Broj različitih oblaka, SaaS aplikacija, platformi i alata koje koristimo brzo raste, izlažući naše podatke širom širokog i raznovrsnog pejzaža. Naš IT tim mora stalno da predviđa i ručno rješava izazove koje ovo stvara, prije nego postanu finansijska i infrastrukturna opterećenja”, kaže Everton da Kosta.

Dugoročno rješenje ne može biti jednostavno proširenje našeg IT okruženja, već razvijanje našeg pristupa na inteligentan način, tako da se autonomno prilagođava našim sve složenijim infrastrukturnim potrebama.

Veritasova vizija za višestruko optimizovano upravljanje podacima poravnava se s njihovim ciljevima i pomoći će da osiguraju da spremnost za sve predstojeće izazove.

 

 

Ostavite komentar: