Vještačka inteligencija stupa na scenu: Gugl mijenja način pretrage

Gugl će u trci da se maksimalno iskoristi vještačka inteligencija početi da mijenja način na koji njihov pretraživač radi, mijenjajući čitavo iskustvo za korisnike.

Oni uveliko rade na novom generativnom iskustvu pretrage (Search Generative Experience) i počeli su da ga isprobavaju tako što već sada dio korisnika će izmijeniti način na koji će se prikazivati rezultati pretrage.

Neki Gugl korisnici će početi da viđaju veoma drugačiji prikaz rezultata pretrage.

Kompanija je objavila da otvara pristup “Labaratoriji pretrage” (Search Labsu) za korisnike, a u pitanju je novo mjesto za testiranje funkcija pretrage.

Korisnici, koji žele da učestvuju u projektu su trenutno na listi čekanja, a kada zaživi moći će da koriste novu fukciju – Search Generative Experience.

Search Generative Experience omogućava da pretraga, generisana vještačkom inteligencijom, bude izlistana u vrhu liste pretrage na svim Gugl servisima.

Tako će umjesto usmjeravanja ka plavim Gugl linkovima ili Vikipediji, vještačka inteligencija će nuditi nekoliko paragrafa sa informacijama i odgovarajuće linkove u pretrazi, prenosi B92.

Ostavite komentar: