Vizualno najhrabriji model: Toyota predstavlja C-HR Prologue

Vizualno najhrabriji Toyotin model uskoro će biti osvježen.

Toyotin ulazak u C segment najavljen je još 2014. godine kada je marka najavila inovativan pristup. Dvije godine kasnije to se potvrdilo u obliku C-HR-a, koji i danas izgleda vrlo originalno. Sada Toyota najavljuje drugu generaciju s još smjelijim dizajnom.

Što se sprema, pokazuje nam istoimeni koncept, a kao i kod manjeg Aygo X-a, i ovdje donosi sufiks Prologue u imenu. Najava je to novog redizajniranog modela koji će zadržati slične proporcije, ali sada s još atraktivnijim prednjim krajem. Takođe, dvobojna kombinacija nije bila dovoljna pa je ovdje ubačena i treća, zeleno-žuta nijansa.

Trenutačni model Toyote C-HR nastao je u laboratoriju ED², Toyotinom evropskom centru za razvoj dizajnerskih rješenja u Južnoj Francuskoj.

Na istom će mjestu, u laboratoriju ED², biti predstavljen i nasljednik.

Međutim, iz Toyote tu novosti ne staju. Sudeći po fotografijama, kompanija je napravila mali iskorak u pogledu otvaranja zadnjih bočnih vrata.

Ručice više nisu skrivene u gornji dio okvira, već su, izgleda, pomaknute skroz do zadnjih svjetala. Ostane li zadnji kraj isti s ogromnim difuzorom i svjetlima spojenim LED trakom, biće to najatraktivniji dio modela.

Ako ćemo o proizvodnoj izvedbi, vrlo je vjerovatno kako će Toyota smanjiti točkove, ali i izbaciti (pre)skup sistem izbacivanja prednjih kvaka. Takođe, bočne kamere će maknuti i vratiti klasične retrovizore.

Više detalja Toyota zasad ne nudi. Čitanjem između redova može se na osnovi informacije o manjim prevjesima zaključiti kako je međuosovinski razmak veći, pa je realno očekivati i bolju voznu dinamiku po pitanju udobnosti, prenosi Index.

I kad su pogoni u pitanju, postoje nepoznanice. Samopunjivi hibrid će sigurno ostati u ponudi, a pridružiće mu se i plug-in hibrid. Iz tržišnog razloga morala bi ostati i čisto benzinska izvedba, bar na slabije razvijenim evropskim tržištima.

Ostavite komentar: