Više ne želi da kupi Tviter: Ilon Mask prodaje dionice “Tesle”

Izvršni direktor “Tesle” Ilon Mask prodao je 7,9 miliona dionica ove kompanije posljednjih dana prilikom čega je zaradio 6,9 milijardi dolara od prodaje.

Unizu izvještaja Komisiji za vrijednosne papire otkriveno je nekoliko prodaja od petka do utorka naveče.

To je prva Maskova prodaja dionica Tesle od aprila, kada je prodao 9,6 miliona dionica prikupivši 8,5 milijardi dolara u to vrijeme. Te aprilske prodaje uslijedile su ubrzo nakon što je Mask postigao dogovor o kupovini Tvitera za 44 milijarde dolara.

Međutim, prije mjesec dana, Mask je najavio da ne planira realizovati dogovor o kupovini tvrdeći da rukovodstvo Tvitera nije otkrilo informacije o tome koliko korisničkih naloga su botovi i spam nalozi, a ne računi koje vode stvarni ljudi. Tviter je brzo podnio tužbu kako bi natjerao Maska da nastavi sa dogovorom pod uslovima postignutim u aprilu.

Prodaja dionica upravo ukazuje na to da bi Mask mogao izgubiti taj spor. Na Tviteru je upitan da li je završio s prodajom dionica gdje je on odgovorio “Da” te upozorio na mogućnost da bude primoran kupiti Tviter.

Istakao je kako je važno da ne dođe do hitne prodaje dionica “Tesle” u slučaju da ga Tviter prisili kupiti kompaniju, a ukoliko do toga ne dođe, kaže da je spreman otkupiti prodate dionice, piše Klix.

Ostavite komentar: