Veoma popularna: Ova igrica obara rekorde po broju aktivnih igrača u mjesecu VIDEO

Sve popularnija multiplejer igra “Among Us” oborila je mnoge rekorde u novembru te je postala prva videoigra u istoriji koju je u jednom mjesecu igralo više od pola milijardi ljudi.

Podatke o popularnosti igrice, kada je u pitanju novembar, objavila je analitička stranica Superdata. Stranica tvrdi da je ovo najpopularnija igra ikad napravljena, barem kada govorimo o statistici broja igrača na mjesečnoj bazi, prenosi Klix.

Kada je riječ o podjeli po platformama, 97 odsot igrača igralo je ovu videoigru na mobilnim telefonima, dok je tek tri odsto igru odlučilo igrati na računarima, što i ne čudi s obzirom na to da se PC verzija ove igre plaća.

Uspjeh igre “Among Us” je još veći ukoliko se u obzir uzme činjenica da ju je napravio tim Inersloh koji ima svega tri člana.
Igru je skoro dvije godine igrao samo mali broj ljudi, a tim koji ju je napravio ozbiljno je razmišljao o tome da napusti cijeli projekt, jer nisu imali apsolutno nijedan razlog da ulažu novac u daljnji razvoj igre.

Ipak, korona virus i izolacija natjerali su i određene strimere da igraju videoigre poput ovih, a nakon njih ubrzo su i ostali ljubitelji videoigara počeli igrati Among Us, što je igri donijelo naglu popularnost i rast.

Ostavite komentar: