USB kondom za digitalnu sigurnost

Ponekad su najjednostavnija rješenja najbolja. Tu tvrdnju dokazuje proizvod koji bismo mogli nazvati USB kondomom.

Nedavno smo pisali na temu bezbjednosti punjenja uređaja na javnim punjačima. Upravo za tu namjenu je namijenjen ovaj proizvod. Njegovo zvanično ime je SyncStop i predstavlja efikasno i što je najvažnije jeftino rješenje za potencijalne probleme krađe podataka kada su vaši uređaji povezani na nezaštićene i nesigurne uređaje za punjenje. To je dodatak koji se postavlja između USB kabla i javnog punjača i na taj način se sprečava bilo koja mogućnost krađe podataka.

Ideja je toliko jednostavna da možemo da se zapitamo kako se nismo i sami toga sjetili. Uređaj blokira bilo koji saobraćaj koji prolazi kroz USB kabl, tako što dozvoljava samo da kroz njega prolazi struja, najvjerovatnije na taj način što su fizički povezana samo dva napojna pina na USB konektorima. A sve to košta samo 6.99 dolara.

Ovo je rješenje koje će se sigurno svidjeti poslovnim ljudima koji često putuju i koji provode dosta vremena na ćelijama i aerodromima, freelancer-ima koji rade u dijeljenim radnim prostorima ili u kafićima… Primjene su mnogostruke i vjerujemo da svako od nas može da pronađe bar jedan način kako bi ga iskoristio, prenosi PC Press.

 Ostavite komentar: