Uprkos planu da pola radnika radi od kuće: Fejsbuk kupio nove prostorije za 367 miliona dolara

REI je prošlog mjeseca objavio da je odlučio prodati kompleks kampusa površine 400.000 kvadratnih metara u Bellevueu u Vašingtonu u koji je planirao useljenje ovog ljeta.

U ponedjeljak je objavljeno da je postignut dogovor o prodaji imovine za 390 miliona dolara. Fejsbuk kupuje zgrade i veći dio zemljišta za 367,6 miliona dolara, dok programer kompanije kupuje samo jedan neuređeni dio imovine od dva hektara za ostatak prodajne cijene. Kao i mnoge tehnološke kompanije, Fejsbuk je u martu većinu svojih zaposlenih preusmjerio na rad od kuće zbog pandemije korona virusa. Prošlog mjeseca kompanija je rekla da produžava rad od kuče do jula sljedeće godine zbog očuvanja zdravlja zaposlenih.

Izvršni direktor Mark Zakerberg rekao je ranije ove godine da bi polovina zaposlenih na Fejsbuku u narednih 5-10 godina mogla trajno raditi od kuće. No, uprkos tom predviđanju, Fejsbuk je tokom ove godine zaposlio još radnika i proširio kancelarijske prostore.

“Kako bismo se pozabavili našom brzo rastućom radnom snagom, nastavljamo ulagati u lokacije fizičkih kancelarija. U drugom tromjesečju 2020. dodali smo rekordnih 4.200 novih radnika i sada imamo više od 52.000 zaposlenih. Iako Fejsbuk predviđa da će 50 odsto njegovih zaposlenih raditi na daljinu u sljedećih 5-10 godina, naše kancelarije i dalje su od vitalne važnosti našoj kulturi i pomoći će prilagoditi se očekivanom rastu i zadovoljiti potrebe naših zaposlenih koji trebaju ili više vole raditi iz kampusa”, saopšteno je.

Fejsbuk je saopštio da je u internom istraživanju u kompaniji u maju ove godine približno 65 odsto zaposlenih izrazilo želju da se vrati u kancelariju, piše CNN.

Ostavite komentar: