“Udaraj” do mile volje: Stigao LG zvučnik s jakim basom koji ne smeta ni komšijama

Kompanija LG predstavila je novi soundbar – LG Eclair, kako navode, najkompaktniji zvučnik do sada, koji će se prvo pojaviti na tržištu Sjeverne Amerike, pa u ostalim dijelovima svijeta.

Ova linija zvučnika je već dobila počasnu nagradu za inovaciju na sajmu CES 2021, a iz LG-ja ističu da “prati savremeni način života zahvaljujući elegantnom, kompaktnom dizajnu koji se dobro uklapa u manje prostore” pružajući, kako su dalje naveli, očaravajući kvalitet zvuka.

Uprkos svojoj veličini, LG Eclair ima moćne performanse sa podrškom za Dolby Atmos® i DTS: X, a neće uznemiravati komšije svojim snažnim basom zahvaljujući niskim vibracijama. Dimenzije uređaja su svega 296 x 59,9 x 126 mm, što je trećina širine prethodno najmanjeg LG zvučnika.

Južnokorejska kompanija navodi i da LG Eclair nudi i bolji ugođaj prilikom gledanja filmova zahvaljujući podršci za 4K koja omogućava gledaocima da uživaju u 4K i HDR sadržaju, uključujući Dolby Vision, na svojim omiljenim striming kanalima.

Pored toga, dodaje se da LG AI Sound Pro analizira sadržaj koji se reprodukuje i automatski primjenjuje najbolje postavke zvuka, u zavisnosti od sadržaja u kojima korisnik najviše uživa, bilo da je riječ o vijestima, muzici ili filmovima.

LG Eclair je i praktičnog dizajnirn, tako da koristi manje kablova, a zvuk ne gubi na kvalitetu, saopštio je LG, piše B92.net.

Ostavite komentar: