Twitter upozorava na viralnu šalu koja “otima” naloge korisnika

Internet je odavno postao plodno tle za različite šale i mimove, te su iz sada već prastare šale u okviru koje su korisnici motivisani da pritisnu CTRL ALT DEL, te restartuju računar – što je bilo relativno bezazleno, ali je oduzimalo dragocjeno vrijeme – nastale mnoge druge, modernije i inteligentnije, sa više prikrivenih motiva.

Jedna od njih trenutno hara Twitter-om, te zvaničnici kompanije ističu da bi svi korisnici trebalo da je budu svjesni.

Na korisnike se apeluje da ne obraćaju pažnju na problematični sadržaj, budući da će, ako uđu u interakciju, izgubiti kontrolu nad svojim Twitter nalogom. Naime, radi se o tome da pomenuta šala od korisnika traži da promijene datum rođenja u okviru naloga, te ga prebace na 2007. godinu, a kako bi otključali nove boje i šablone za dekorisanje naloga. Ono što se zapravo događa kada se datum rođenja promijeni na 2007. je da korisnik automatski gubi kontrolu nad profilom, budući da mlađima od 13 godina nije dozvoljeno da imaju profil na ovoj platformi, prenosi PC Press.

Šala je, između ostalog, uspjela i zahvaljujući tome što je Facebook Messenger od korisnika prethodno tražio da u okviru neke poruke pošalju emotikon u obliku mjeseca, a kako bi aktivirali dark mode, tako da su korisnici povjerovali da je i promjena godine rođenja način da se dođe do neke skrivene opcije. Twitter upozorava da je u pitanju prevara, te još uvijek nema informacija o tome kako da oni koji su mijenjali broj Twitter godina povrate kontrolu nad svojim profilima.

 

Ostavite komentar: