Twitter korisnici na Androidu sada mogu da sortiraju tvitove hronološki

Prije mjesec dana Twitter je predstavio novu funkciju, pod nazivom “Sparkle button”, za iOS korisnike. Kreiran u obliku skupa malih zvijezda, taster je smješten u desnom uglu u vrhu ekrana. Pritiskom na taster korisnici mogu da izvrše izmenu iz algoritamskog rasporeda tvitova i prikažu ih u obrnutom hronološkom redu.

Uobičajeno, Twitter prikazuje najpopularnije tvitove prije onih koji su nedavo objavljeni. Ovo je smetalo velikom broju korisnika koji vole da budu u toku sa aktuelnostima i trendovima i algoritam je često kvario ovo, smještajući najnovije tvitove duboko ispod top tvitova.

Nakon što je Sparkle taster stigao na iOS, desktop i Android korisnici su strpljivo čekali da funkcija postane dostupna i njima. Čekanje je sada završeno za Android korisnike, a Twitter je objavio da će od danas početi sa objavom funkcije na Androidu, prenosi portal “benchmark.rs”.

Ovo će članovima Twitter Android aplikacije omogućiti da izaberu način na koji će im se tvitovi prikazivati u Twitter feedu, kao i brzo prebacivanje između top i nedavno objavljenih tvitova.

Twitter nije objavio kada planira da Sparkle taster omogući i desktop korisnicima.

 

Ostavite komentar: