Tviteru povod za “sprdanje”: Tramp obećao da će Amerikancima zabraniti TikTok

Američki predsjednik Donald Tramp obećao je da će u SAD zabraniti TikTok, platformu za objavljivanje videa koja je u kineskom vlasništvu.

Dodao je da to može učiniti putem izvršnog naloga već sljedećeg dana, a povod su optužbe da je Peking putem te aplikacije krao IP adrese.

“Što se tiče TikToka, zabranjujemo ga u Sjedinjenim Državama”, rekao je Tramp novinarima u avionu Air Force One u petak, prenosi NBC News, dodajući da bi to mogao učiniti već u danas.

Njegova izjava stigla je svega nekoliko sati nakon što su u petak objavljeni izvještaji da je “Microsoft” bio uključen u razgovore o kupovini aplikacije kineske kompanije “ByteDance”, kojoj se Tramp navodno usprotivio. I “Microsoft” i “ByteDance” su odbili komentirati te navode.

Vijest o Trampovoj zabrani aplikacije koja je posebno popularna kod tinejdžera rezultirala je brojnim šalama i komentarima korisnika Tvitera, koji se uglavnom sprdaju s karijerama američkih influencera na TikToku, ističući da bi za 24 sata mogli postati nezaposleni.

Ostavite komentar: