Tri najčešća razloga: Evo zašto dolazi do pada Windows operativnog sistema

Kad se dogodi pad operativnog sistema na računaru, tek tada ćemo se zainteresovati za uzroke tog problema i zapitati se kako da u budućnosti spriječimo slične scenarije.

Potpuno zamrzavanje ekrana, usporen rad ili jednostavno često resetovanje sistema na vašem računaru čest je problem sa kojima ste se i vi sigurno suočili. Tako se može dogoditi da vaš operativni sistem potpuno padne ili da se neprestano bori sa bagovima dok na kraju ne izgubite sve podatke, a operativni sistem konačno pretsane sa radom.

Ovo su tri najčešća razloga zbog kojih dolazi do pada Windows operativnog sistema.

Oštećen hard disk

Ukoliko hard disk na računaru ne radi kako treba, oštećen je ili je jednostavno star, može se dogoditi da ostanete bez operativnog sistema.

Provjerite priključke na disku, obzirom da ih vibracije od rada mogu pomjeriti ili se na njima nakupila prašina. Osim toga, preporučuje se i da uzmete u obzir činjenicu ukoliko se dogodi da ne možete da otvorite neku datoteku. To može da ukazuje da neki dio hard diska, dio pogona ne funkcioniše ispravno.

Pregrijavanje računara

Često zagrijavanja i pregrijavanje računara uzrokuje velike probleme osjetljivim komponentama računara.

Rad sistema na visokoj temperaturi može trajno oštetetiti operativni sistem. Kako bi se izborio sa ovim, računar će se često gasiti što trajno uništava operativni sistem i dovodi do pada Windows operativnog sistema.

Problemi sa napajanjem

Ukoliko ste eliminisali sve prethodne greške u radu, Windows operativni sistem može biti srušen zbog neispravnog napajanja računara. Ako je napajanje oštećeno, protok energije može oscilirati ili biti slab. Zamjena napajanja je najbolji način za rješavanje ovog problema.

Takođe, preopterećeno strujno kolo, neispravno ožičenje ili priključak računara na loš kabl mogu uzrokovati prekid strujnog kola i gašenje računara. Kako biste riješili ovaj problem pokušajte da premjestite uređaj u drugu prostoriju i provjerite da li je nestao ovaj problem, piše Srbija.danas.

Ostavite komentar: