Šta donosi najnovije Chrome ažuriranje

Tokom godina Chrome stekao reputaciju pretraživača koji u priličnoj mjeri troši resurse uređaja.

Google je već uveo razne mjere za poboljšanje, a sada počinje da uvodi novu funkciju za Chrome koja će spriječiti oglase da ga usporavaju. Pored blokiranja oglasa koji smanjuju performanse, Chrome će intervenisati i kod onih oglasa koji troše bateriju ili koriste previše podataka.

Ove promjene predstavljaju dobru vest za korisnike računara, laptopova i mobilnih uređaja. Svi koji koriste Chrome primjetiće da oglasi više ne usporavaju njihovo onlajn iskustvo, korisnici laptopova i mobilnih uređaja će imati koristi od produženog trajanja baterije, a ukoliko koristite internet sa ograničenom količinom gigabajta, primjetićete i manju potrošnju, prenosi “PC Press”.

Google nastoji da poboljša cjelokupno iskustvo s oglasima, odvraćajući oglašavače od objavljivanja oglasa koji koriste velike, slabo kompresovane slike i video zapise. Kompanija radi na ovoj funkciji više od godinu dana i osmislila je više kriterijuma kako bi utvrdila da li oglase treba blokirati ili ne.

Nakon što se funkcija pokrene, biće omogućena kao podrazumevana, a možete da testirate da li radi tako što ćete posjetiti Google-ovu stranicu „Heavy Ad Intervention demo“.

 

Ostavite komentar: