Spekulacije potvrđene iz Volkswagena: Golf dizel “broji” svoje posljednje dane

Nakon što je, prošle nedjelje, prvi čovek Audija Markus Dusman izjavio da ta kompanija neće razvijati nove motore sa unutrašnjim sagorijevanjem, odmah su se pojavile spekulacije da bi takva odluka mogla uskoro da se očekuje i od ostalih dijelova Volkswagen grupe.

Potvrda te pretpostavke upravo je stigla od Ralfa Brandštetera, izvršnog direktora brenda VW, koji je u razgovoru za njemački portal Automobilwoche, najavio da čuveni njemački proizvođač neće razvijati nove benzinske i dizel agregate.

Motori sa unutrašnjim sagorijevanjem koji se nalaze u ponudi u gami aktuelnih modela, u narednom periodu, će biti dalje unaprijeđivani kako bi bili prilagođeni najavljenim strožim Euro 7 normama emisije izduvnih gasova, prenosi Telegraf.

Ova informacija je samo još jedna potvrda da VW grupa svoju proizvodnju ozbiljno strateški preorjentiše na vozila sa električnim pogonom, ali i da su im za finansiranje te razvojne stratagije i dalje potrebni popularni “klasnični” modeli kao što su Golf, Passat ili Tiguan… koji i dalje ostvaruju dobre prodajne rezultate.

Drugim riječima, iako to djeluje paradokslano, u ovom trenutku, prodaja modela koje pokreću benzinski i dizel motori veoma je značajna za dalje razvoj “elektirčne budućnosti” slavnog proizvođača.

Ostavite komentar: