Sonijeva drumska električna vizija uskoro postaje realnost VIDEO

„Soni“ kao jedan od najvećih svjetskih brendova za proizvodnju TV i audio opreme priprema svoj prvi automobil. On, kako kažu stručnjaci iz Japana, mora biti po kvalitetu u rangu ove korporacije, a bolji bar za nijansu od konkurencije i prihvatljiv po cijeni da ga može kupiti svako.

„Sonijev“ prvi električni automobil, koncept nazvan „vižon-S“ (Vision-S), predstavljen je prije godinu dana. Iz japanske kompanije su tada pojasnili da je riječ o konceptu kome je cilj da prikaže njihove mogućnosti i testira tehnologije za autonomna i električna vozila.

Ovih dana austrijskim drumovima kruži nemaskirani „Soni“ što znači da se sprema da veoma brzo bude uveden u serijsku proizvodnju.

„Inženjeri su naporno radili na novim tehnologijama, senzorima i kamerama za autonomnu vožnju. Posebnih senzora za automatsku vožnju, prema novim informacijama, ukupno ima čak 40“, kaže Kazai Hirava iz „Sonija“.

Od konkretnih karakteristika „Soni“ se pohvalio sa dva elektromotora ukupne snage 536 KS, ubrzanjem od 0 do 100 kilometara na čas za 4,8 sekundi i maksimalnom brzinom od 240 kilometara na čas, prenosi RTS.

„Mi želimo jeftino i ekološki prihvatljivo vozilo koje ima autonomnu vožnju. Ono je namijenjeno milenijalcima i u njemu ima puno zabavnih sadržaja i iznenađenja“, navodi Hirava.

Testiranja na javnim saobraćajnicama Austrije na kojima „Soni“ s partnerima želi da provjeri vlastitu tehnologiju i sigurnosna rješenja ugrađena u ovaj automobil.

 

 

Ostavite komentar: