Škoda izvela “akrobaciju”: Na krov Kodiaka sletio helikopter VIDEO

U Mladoj Boleslavi u Češkoj snimljen je video kojim je Škoda podsjetila na “zlatno doba” automobilističke emisije Top Gir.

U to vrijeme je nekadašnji voditelj Džeremi Klarkson je bio za upravljačem Škodinog modela Jeti, prvog SUV-a češkog proizvođača, kako bi se pokazala njegova čvrstoća i izdržljivost.

Scena je snimljena u Kvasiniju, a ekipa Top Gira je na krov automobila postavila platformu od 100 kg na koju je potom sletio helikopter težak 600 kg.

Sada je Škoda izvela sličnu “akrobaciju”, a u glavnoj ulozi je bio nedavno osvježeni Kodiak.

Istina, nekadašnja ekipa Top Gira je scenu snimila na spektakularniji način jer je helikopter sletio na Jetijev krov dok je automobil bio u pokretu, a Kodiak je ovog puta stajao u mjestu. Na krov je postavljena čelična struktura zbog podjednake raspodjele težine, a pletforma je napravljena od drvenih dasaka.

Crveni helikopter Robinson R22, koji košta oko 325.000 dolara, težak je 622 kg, a na Kodiak se spustio bez problema. To se dogodilo u Škodinom domu u Mladoj Boleslavi.

Što se tiče Kodiaka, SUV je osvježen prije nekoliko mjeseci, a sportska RS verzija je dobila matriks LED svjetla i 2,0-litarski benzinski motor, prenosi portal Kliks.

Model nosi ime po najvećem smeđem medvjedu, a ovaj SUV s tri reda sjedišta je dostupan i u elegantnijoj GT verziji s kupeovskom linijom krova koja se prodaje samo u Kini.
Ostavite komentar: