Shazam je sada dostupan kao ekstenzija za Chrome

Shazam je odličan alat ako pokušavate da identifikujete pjesmu koju ste čuli na TV-u, radiju ili u filmu.

No, šta ako ste na računaru i pjesma svira u pozadini na web lokaciji ili YouTube videu koji gledate? Ponekad biste mogli imati sreće i kreator videa bi napisao koja pjesma je u pitanju, ali šta ako nije? Dobra vijest je da više nećete morati da vadite telefon, jer izgleda da je Shazam sada dostupan kao ekstenzija za Google Chrome.

Sve što treba da uradite je da ga preuzmete i instalirate, dodirnete plavu ikonu i spremni ste. U osnovi ekstenzija funkcioniše na isti način kao Shazam na vašem telefonu, ali glavna razlika je u tome što sada kada je na vašem računaru, nećete morati da otvarate telefon i pokrećete aplikaciju, već možete samo da kliknete na nju odmah. Nažalost, čini se da je ekstenzija trenutno daleko od savršenog. Korisnici prijavljuju da aplikacija još uvijek ne funkcioniše sasvim, barem za neke od njih. Nismo sigurni da li je to zato što je u beta verziji, pa imajte to na umu ako je preuzmete i ne radi kako treba, prenosi PC Press.

Takođe, iz nekog razloga, ne možete da se prijavite na svoj Shazam nalog da biste sinhronizovali sa prethodno identifikovanim pjesmama, što bi bilo korisno. Nadamo se da će to biti obrađeno u budućem ažuriranju.

 

 

Ostavite komentar: