Šest novih Android funkcija stiže ovog ljeta na naše telefone – evo šta nam donose

Gugl je, u objavi na svom kompanijskom blogu, najavio nove funkcije koje će tokom ovog ljeta, postati dostupne svim Android korisnicima i neće biti ograničene samo na njihove Piksel uređaje.

Android Earthquake Alerts Sistem postaće dostupan globalno. Ljudi u oblastima pogođenim zemljotresom moće će da dobijaju obaviještenja i upozorenja o dolazećim zemljotresima. Funkcija je do sada bila dostupna za Novi Zeland i Grčku, a sada stiže u još nekoliko zemalja.

Poruku u aplikaciji će biti moguće obilježiti zvjezdicom, kako bi se lakše pronašla kasnije. Potrebno je samo pritisnuti i držati duže prst na poruci, a potom izabrati zvjezdicu. Tu je i nova “Stared” kategorija u koju su smještene poruke sa zvjezdicama.

Contekstual Emoji Kitčen sugestije (automatska preporuka emodžija) stižu tokom ljeta za poruke koje se pišu na engleskom, španskom i portugalskom jeziku i na uređajima sa instaliranim Androidom 6 ili novijom verzijom. Gugle Asistant će korisnika moći da odvede na posebnu lokaciju u okviru aplikacije, prenosi Benchmark.

Voice Access, u beti verziji, ima opciju pristupa pogledom, pa je moguće pokrenuti funkciju samo gledanjem na ekran. Voice Access omogućava i brzu i efikasnu navigaciju telefonom i aplikacijama samo pomoću glasa. Tu su i poboljšane opcije unosa lozinki.

Android Auto sada nudi više opcija prilagođavanja. Moguće je prilagoditi početni ekran sa telefona i ručno podesiti tamni mod. Olakšano je i pretraživanje sadržaja, a u Android Auto aplikaciji je moguće koristiti opcije za punjenje električnog automobila, parkiranje i navigaciju, prenosi Telegraf.

Ostavite komentar: