Samsung prekida proizvodnju Galaxy Note telefona

Već neko vrijeme kolaju glasine da Samsung odustaje od Galaxy Note serije telefona. Uostalom, ove godine kompanija nije lansirala Galaxy Note21, navodno zbog nedostatka čipova (mada je ulogu sigurno imala i činjenica da se ova linija nije prodavala dobro kao S serija).

Sada dolaze nove informacije koje idu u prilog glasinama – naime, Samsung je, po svemu sudeći, odlučio da do kraja godine prekine sa proizvodnjom svih Galaxy Note modela.

Takođe, izvori bliski kompaniji tvrde da Samsung ovu liniju nije uvrstio u svoj roadmap za sljedeću godinu. Note doživljaj upotrebe, kompanija će prenijeti na Galaxy S22 Ultra, koji će, prema nezvaničnim primjerima dizajna, imati poseban slot za olovku (kao dosadašnja Note serija). Pored toga, softver koji je bio ekskluzivno namijenjen Note telefonima, biće instaliran na S22 Ultra, čija premijera se očekuje u februaru sljedeće godine, prenosi PC Press.

U izvještaju koji je izašao u javnost, pominje se da će gašenje Note linije otvoriti prostor za proizvodnju većeg broja preklopnih telefona. Veći kapaciteti će smanjiti proizvodnu cijenu ovih telefona, povećati efikasnost i stabilizovati proizvodnju Galaxy Z Fold i Flip telefona. U svojim planovima za 2022. godinu, Samsung planira da će proizvesti 13 miliona preklopnih telefona, što je više od 12.7 miliona proizvedenih Note telefona u 2019. godini i znatno više od 9.7 miliona ovih telefona proizvedenih u 2020. godini.

 

 

Ostavite komentar: