Sa dometom do 10 kilometara: DJI najavio novi dron Mini 2 SE VIDEO

Glasine su bile istinite, jer je DJI najavio novi Mini 2 SE dron koji donosi nekoliko poboljšanja u odnosu na postojeći ulazni model drona.

DJI je opremio Mini 2 SE svojim OcuSync 2.0 sistemom prenosa podataka, što znači da može letjeti više nego dvostruko dalje u odnosu na prvi Mini SE. Enhanced WiFi sistem tog modela je ograničavao domet drona na 4 kilometra.

Novi sistem bi trebao omogućiti stabilniji video feed na većim udaljenostima. Međutim, dodavanje OcuSync 2.0 sistema možda i neće biti toliko vrijedno kao što brojke govore. Većina zakona zahtijeva održavanje vizuelnog kontakta s dronom, a dronovi mali kao Mini 2 SE se lako “izgube” iz vida, mnogo prije nego dostignu udaljenost od 10 kilometara.

DJI tvrdi da Mini 2 SE može letjeti 31 minut s jednim punjenjem baterije, što je skromno poboljšanje u odnosu na maksimalno trajanje leta prethodnog drona koje iznosi 30 minuta. Pored ovih promjena, Mini 2 SE je gotovo identičan prethodniku, ali to nije nužno loša stvar. Kao i prethodnik, Mini 2 SE je lakši os 249 grama, što znači da nema potrebe za registraciju. Novi dron takođe ima stariju, ali ipak pristojnu kameru, dolazi s gimbalom s tri ose te 1/2.3 CMOS senzorom koji može snimati 2,7K video i fotografije od 12 MP.

Prodaja počinje u martu, a cijena će iznositi 369 dolara. Dron će se prodavati samostalno, ali i kao dio Fly More Combo paketa koji dolazi s dodatnim baterijama, zamjenskim propelerima i torbicom za nošenje. Ovaj paket će koštati 519 dolara, prenosi Klix.

Ostavite komentar: