Rusija napravila teretni dron VIDEO

U Rusiji je testirana bespilotna letjelica „Braeron“ koja može da leti 300 kilometara sa korisnim teretom više od 200 kilograma.

Ranije je šef projekta „Braeron“ (tvorac bespilotne letjelice) Dmitrij Arsentjev saopštio za Sputnik da novi dron može da se primjenjuje za logistiku i poštanske isporuke u unutrašnjosti Rusije, za rad na krajnjem sjeveru na naftnim poljima, kao i za isporuku osnovnih potrepština i druge robe u udaljena ruska sela… Sa ekonomskog stanovišta, dron će omogućiti smanjenje logističke marže za više od trećine.

Prema njegovim riječima, bespilotna letjelica može da prevali daljinu do 300 kilometara pri temperaturama od minus 40 do plus 40 stepeni Celzijusa, a maksimalna težina koju može da ponese je do 300 kilograma.

Dimenzije drona su 5 sa 3 metra. On ima motore sa unutrašnjim sagorijevanjem i radi na benzin. Za postavljanje i zagrijevanje drona potrebno je oko 60 minuta. Za vertikalno polijetanje nisu potrebni posebni uslovi da bi se pripremio za let, dok je za slijetanje potrebna samo ravna platforma površine 10 sa 10 metara.

Ostavite komentar: