Rame uz rame sa svjetskim proizvođačima: Srpska pametna brojila na sajmu u Milanu

Srpski proizvođači pametnih brojila predstavili su svoja rješenja na evropskom sajmu energetike ENLIT u Milanu.

“Domaća industrija pametnih brojila ima čak četiri proizvođača – EWG, Sitel-Mikroelektronika, Meter&Control i Enel. Sa velikim ponosom predstavljamo i Srbiju i naše stručnjake u svetu”, rekao je direktor preduzeća Sitel-Mikroelektronika Srđan Tepavac.

Kaže da već 20 godina uspješno sarađuju sa Elektrodistribucijom Srbije.

“Možemo da plasiramo odlična rješenja i u inostranstvo, o čemu svjedoči izvoz koji realizujemo u region zapadnog Balkana, Evropske unije i na ostala svjetska tržišta. Naša industrija, takođe, značajno doprinosi pozicioniraju Srbije u kontekstu razvoja zasnovanog na inovacijima”, naveo je Tepavac.

Direktor preduzeća Meter&Control Igor Vujičić je rekao da su na sajmu u Milanu rame uz rame sa najvećim svjetskim proizvođačima.

“Rješenja koja proizvodimo integrišu sve najnovije trendove iz oblasti pametnog merenja i upravljanja potrošnjom, koji predstavljaju imperav razvoja energetike širom svijeta. Konstantno ulažemo u razvoj i inovacije kako bismo išli u korak sa svjetskim trendovima. Naši proizvodi imaju potencijal za razvoj funkcionalnosti, uvođenje novih servisa i otvaraju vrata daljem tehnološkom razvoju Srbije i svih zemalja u koje izvozimo”, kazao je Vujičić.

Ostavite komentar: