Radost za ljubitelje italijanskih brendova: Alfa Romeo, Lancia i DS zajedno će razvijati automobile

Izgleda da novoformirani automobilski gigant Stellantis – nastao udruživanjem francuskog PSA i italijanskog FCA, ima plan za svoje posustale brendove.

Automobilski koncern Stellantis formalno postoji tek nekoliko dana, a već stižu vijesti koje bi mogle da obraduju, prije svega ljubitelje italijanskih brendova Alfa Romeo i Lancia.

Nije tajna da je Alfa Romeo u problemu i da je prodaja daleko ispod očekivane, dok Lancia jedva opstaje sa jednim jedinim modelom u ponudi, starim desetak godina.

Međutim, kako piše Autonews Europe, slamku spasa za dva italijanska auto-brenda trebalo bi da donese tijesna saradnja sa francuskom automobilskom markom koja posluje u okviru Stellantisa – premijum brendom DS, koji se i sam grčevito bori za mjesto pod suncem.

Kako se navodi, Stellantis planira da Alfa Romeo, DS i Lancia zajednički razvijaju nove modele automobila, koji bi dijelili mnoge elemente, uključujući pogonske sklopove i imali premijum karakteristike.

U javnost nije dospjelo mnogo detalja o ovom planu, ali je direktorka brenda DS, Marion David, otkrila da taj proizvođač radi sa italijanskim kolegama kako bi se premijum marke (DS, Alfa, Lancia) dodatno diferencirale od “mejnstrim” bendova u okviru Stellantisa.

Ona je rekla da je plan DS-a koji podrazumijeva lansiranje po jednog novog modela svake godine “na dobrom putu i ​​da će se nastaviti”.

U tom smislu, ovih dana je predstavljen novi DS4, koji je znatno unaprijeđen u odnosu na prethodnika.

Međutim, nakon 2023. godine, kompanija će se usredsrediti na sinergiju koju su FCA i PSA nastojali da postignu u procesu spajanja dve grupacije.

Kao rezultat toga, sljedeća generacija Stellantis premijum vozila stiže 2024. ili 2025. godine, prenosi B92.

Ostavite komentar: