Računar u sklopu tastature: Pentaform predstavio Abakus Bejzik VIDEO

Kompanija Pentaform, lansirala je Abakus Bajzik, računar koji je, kao nekada Komdore 64, spakovan u kućište ispod tastature.

Računar posjeduje sve što je potrebno za komotan rad. Dovoljno je da se priključi na monitor, preko VGA ili HDMI izlaza i spreman je za upotrebu.

Njegove karakteristike nisu vrhunske, ali namjera proizvođača nije ni bila da pravi „zvijer“, već računar koji će biti veoma jeftin, a opet, sasvim upotrebljiv za surfovanje Internetom, pisanje tekstova ili gledanje Jutjub videa i filmova.

Uostalom, sa cijenom od samo 150 dolara, to je vjerovatno najjeftiniji PC računar na tržištu. Za taj novac dobija se 4 GB RAM, HDD od 512 GB, USB, LAN i pomenuti HDMI i VGA izlazi, a ugrađena grafika podržava 4K rezoluciju.

Srce računara čini Intel Atom x5-Z8450 Quad-Core x86 procesor koji radi na 1.44 GHz, sa 1.84 GHz turbo modom. Memorija se može povećati do maksimalno 8 GB, a na raspolaganju je microSD slot s kojim se prostor za podatke može proširiti za još maksimalno 512 GB.

Pored svega toga, Abakus Bejzik ima i 3.5 mm slot za slušalice ili ekstrne zvučnike, ulaz za mikrofon, kao i USB-C slot.

Prodaja ovog računara počeće krajem juna, a na sajtu proizvođača već se primaju rezervacije, prenosi PC Press.

Ostavite komentar: