Prvo će ih dobiti mobilni telefoni, pa ostali: LG napravio najsavitljiviji ekran ikada

I pored toga što je južnokorejska kompanija LG Electronics prije nekoliko mjeseci prestala da proizvodi pametne telefone, i dalje jaka u ostalim oblastima bliskim toj industriji.

Tako je njen hemijski ogranak – LG Chem upravo razvio novi materijal namijenjen savitljivim ekranima zahvaljujući kome će oni biti “tvrdi kao staklo, ali savitljivi kao plastika”.

Tehnologije korišćene u procesu njegove proizvodnje istovremeno daju staklo poboljšane izdržljivosti i čvrstine, u odnosu na bilo koji savitljivi panel koga koriste današnji modeli. Proizvod nazvan “Pravi savitljivi prozor”, odnosno “Real Folding Window”, nastaje tako što se na takozvani PET film (sloj termoplastičnog polimera) sa obe strane nanose premazi od posebno razvijenih materijala.

Samo nekoliko mikrometara novog materijala nanesenog sa obje strane polimerskog filma, omogućiće proizvođačima ekrana da naprave veoma tanak panel, sličan providnoj plastici, otporan na toplotu, koji će ekranima omogućiti veću izdržljivost, prenosi Telegraf.

To, kako tvrde iz LG Chem-a, znači da će panel moći da izdrži 200.000 savijanja, i da će omogućiti proizvodnju ekrane kod kojih neće biti stvaranja nabora, prenosi GSM Arena. Takođe, novi materijal će budućim savitljivim ekranima omogućiti savijanje i “na unutra” i “prema spolja”.

Nove savitljive ekrane prvo će dobiti mobilni telefoni, a kasnije će početi da ih koriste i prenosni računari i tableti.

Ostavite komentar: