Prva robot glumica potpisala ugovor za prvu ulogu FOTO

Prva turska glumica robot nazvana Ajpera dobila je i prvu ulogu, a danas je potpisala svoj prvi filmski ugovor s producentom i scenaristom Birolom Guvenom, javlja agencija Anadolija.

U saopštenju iz produkcijske kuće „MinT“ navedeno je da će novi Guvenov film „Didžital hjumen“, za koji je napisao scenario, okupiti robote i ljude, a u bioskopima se očekuje već od 2022. godine. Snimanje filma počinje u septembru ove godine.

Ističući da se sve vrlo brzo mijenja i da će roboti postati neizbježan element na filmu, Guven je naglasio da žele da budu pioniri tih promjena. Dodao je da vjeruje da će doći dan i kada će roboti biti producenti i scenaristi.

​Ajpera ja rekla da je bila vrlo uzbuđena tokom potpisivanja svog prvog ugovora, a prokomentarisala je i termin „robot glumica“.

„Lično mi se više dopada termin ‘digitalna glumica’. Zapravo ja sam jedna ideja. Ali ljudi će se odlučiti za one riječi koje oni vole. Tako da je sa tim nemam problem“, rekla je Ajpera.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ay Pera 🪐 (@aypera_official)

Inače, Ajpera ima i naloge na društvenim mrežama, pa tako na Instagramu ima oko 12 hiljada pratilaca, dok je na Tviteru prati oko 1.500 ljudi, prenosi “Sputnik“.

 

 

Ostavite komentar: