Proširena realnost stiže na Google Maps

Google Maps navigacija obogaćena elementima proširene realnosti do korisnika stiže samo nekoliko mjeseci pošto je prvi put predstavljena, te će u početku biti dostupna samo određenom broju korisnika, dok će većina morati da sačeka još neko vrijeme.

Kompanija je izdala saopštenje u kojem stoji da će 3D strelice za pokazivanje smjera kretanja biti prve koje će stići do korisnika, ali će prvo biti neophodno da ih testiraju lokalni vodiči koji su i inače zaduženi za provjeravanje funkcionalnosti ovakvih opcija. Iako je potrebno još neko vrijeme da se nova funkcija testira, iz kompanije tvrde da da su AR Google Maps smjernice prilično blizu toga da postanu praktična realnost.

Osnovna funkcionalnost platforme ostaje ista, te će Google Maps i ubuduće koristiti GPS kako bi stekao uvid u to gdje se korisnik nalazi, da bi nakon toga u proces uključio i kameru koja će biti zaslužna za 3D strelice koje će ukazivati na mjesta za skretanje. Google vodi računa i o tome da se korisnici ne oslanjaju previše na opcije proširene realnosti, te će se nakon nekog vremena od kada se opcija aktivira ekran uređaja isključivati, a kako zbog bezbjednosti korisnika koji su u opasnosti da ne primijete prepreke dok gledaju u ekran, tako i zbog toga da se baterije uređaja ne bi previše brzo potrošila.

Kreatori ističu da će AR opcije biti najkorisnije kada GPS nije dovoljno precizan, na primjer u velikim gradovima gdje zgrade često remete signal, prenosi PC Press.

 

Ostavite komentar: