Promjena… Stiže reorganizovana Google Play prodavnica, a evo šta to novo donosi

Stiže vam nova Android Google Play prodavnica, ali već sad pogledajte šta je novo.

Kompanija Google krenula je u još jednu reorganizaciju svoje Android prodavnice. Google Play sakriva lijevi bočni meni i integriše ga pod ikonicu vašeg naloga u gornjem, desnom uglu aplikacije, kod polja za pretragu.

Kad dobijete novu verziju prodavnice Google će vas obavještenjem u plavom oblačiću podjsetiti da je dosadašnji lijevi, bočni meni iščezao i da su njegove opcije sada pod vašom ikonicom naloga.

Klik na nju otvara i odjeljak Moje aplikacije i igre, Biblioteka, Plaćanje i pretplate, Play zaštita i tako dalje.

Skroz dole, u podnožju aplikacije ostaju Igre i Aplikacije, dok Google i kod nas ne aktivira neke druge opcije Google Play prodavnice, poput Filmovi, Knjige i slično.

Naša verzija prodavnice u kojoj smo prvi put vidjeli promenu je Google Play v24.7.28-21, ali promjena ne zavisi samo od ažuriranja prodavnice, nego od činjenice kad će Google preko servera i vama prikazati novu način rasporeda opcija, pa se potrudite da Google Play često ažurirate.

Promjena nije velika, ali će zahtjevati neko vrijeme privikavanja, posebno kad se ažuriraju aplikacije, jer ćete sad to činiti na drugi način – preko ikonice naloga, umjesto tri crtice s lijeve strane ekrana, piše smartlife.mondo.rs.

Ostavite komentar: