Potpuno novi četvorotočkaš: Nissan X-TRAIL sljedećeg ljeta stiže u Evropu

Kao dopuna Nissanovoj paleti krosovera, sljedećeg ljeta biće predstavljen potpuno novi SUV X-Trail. Svoju svjetsku premijeru ima na međunarodnoj izložbi automobilske industrije u Šangaju.

Kao i srodni Qashqai, zasnivaće se na CMF-C platformi alijanse koja predstavlja najsavremeniju arhitekturu dizajniranu da smjesti Nissanov napredni pogonski sklop e‑POWER i ponudiće visokorazvijene sisteme vozačke asistencije, poboljšanu preciznost i dinamičke performanse.

Potpuno novi X-Trail biće četvrta generacija uspješnog porodično orijentisanog SUV-a i zadržaće formulu prethodnih generacija, nudeći fleksibilnost i svestranu unutrašnjost, u kombinaciji s najnovijim Nissanovim tehnologijama. Kao i aktuelni X-Trail, novi model će biti dostupan s preklopivim trećim redom sjedišta što donosi nove pogodnosti porodicama i prijateljima za bogata iskustva daleko od kuće, ali ostaće takođe prilično kompaktan za lake manevre parkiranja.

e-POWER

Novi X-Trail biće dostupan sa Nissanovom e-POWER instalacijom koja predstavlja jedinstvenu Nissanovu inovaciju i ključnu komponentu u strategiji inteligentne mobilnosti kompanije.

Jedinstven element instalacije e-POWER je taj što se benzinski motor koristi isključivo za generisanje električne energije, dok točkove pokreće samo elektromotor. To znači da motor uvijek može da radi u svom optimalnom opsegu, što dovodi do superiorne efikasnosti i niže emisije CO2 u poređenju s tradicionalnim motorom s unutrašnjim sagorijevanjem. Ovo je inovacija pogonskog sklopa za kupce koji nisu spremni da prihvate potpuno električno vozilo, ali žele da uživaju u prednostima elektrifikovanog pogonskog sklopa.

S verzijom 4WD, novi X-Trail i dalje će biti Nissanov prirodni izbor za avanturistički nastrojene porodice, koje će uživati u njegovoj svestranosti, podržanoj naprednim sistemom pogona na sve točkove podesivim za snježne, šljunkovite ili blatnjave terene što će uliti povjerenje u izazovnim uslovima, kako na asfaltiranim putevima tako i na neasfaltiranim.

Kompletirana paleta krosovera

Dolazak novog vozila X-Trail u ljeto 2022. godine upotpuniće Nissanovu privlačnu paletu, fascinantno obnovljenu i redizajniranu.

Od uvođenja druge generacije modela Juke u novembru 2019., preko globalnog predstavljanja novog električnog crossovera Ariya u julu 2020. i otkrivanja treće generacije kultnog, pionirskog vozila Qashqai u februaru 2021., novi X-Trail demonstrira Nissanovu inovativnu viziju elektrifikovane budućnosti pod okriljem svog plana poslovne transformacije Nissan NEXT.

“Obnavljanje Nissanove linije nastavlja se kontinuirano. Novi X-Trail ostaće dosljedan svojoj dobro uspostavljenoj SUV formuli koja se pokazala toliko uspješnom za Nissan od predstavljanja prvog modela 2001. Ponudiće bolju efikasnost, prefinjenost, svestranost i praktičnu tehnologiju. I upotpuniće paletu svojih elektrifikovanih krosover rođaka, dajući kupcima izvanredan SUV sa elektrifikovanim pogonskim sklopom za njihove svakodnevne potrebe”, rekao je Gijom Kartije, predsedavajući Nissana za region Afrika, Srednji Istok, Indija, Evropa i Okeanija (AMIEO).

Ostavite komentar: