Postoji rješenje: Ako ste slučajno izbrisali SMS poruku probajte ovako da je vratite

Vraćanje izbrisanih SMS poruka na Androidu nije lak zadatak. Najbrži i najefikasniji način je da koristite Google Drive, odnosno da često pravite rezervne kopije podataka (backup).

Naravno, SMS poruke ne idu u “smeće”, već se brišu sa uređaja. Ipak, kao i kod većine stvari, postoji rješenje. Ovom metodom ne možete spasiti sve. Ipak, ništa ne košta da pokušate.

Veliki broj Android uređaja konfigurisan je tako da automatski pravi sigurnosnu kopiju na Google Drive. Ako vaš telefon to radi automatski, možda ćete moći da spasite izbrisane poruke.

Nažalost, čak i ako ste napravili sigurnosnu kopiju prije brisanja tekstualne poruke, moraćete da vratite telefon na fabrička podešavanja i onda na njega da vratite cijelu sigurnosnu kopiju. Procedura je jednako duga koliko zvuči i može rezultirati gubitkom podataka koji su nastali nakon snimanja sigurnosne kopije.

  1. Pokrenite Google Drive.
  2. Odaberite tri vodoravne “crtice” u gornjem desnom uglu, pa zatim “Backups”.
  3. Ako vidite dio “This device”, odaberite sigurnosnu kopiju.
  4. Na stranici “Details” pronađite dio na kom piše SMS i provjerite datum posljednjeg backup-a. Ako je datum raniji od dana kad ste izbrisali poruku, opcija resetovanja telefona dolazi u obzir. Ako nije, nemate sreće, prenosi B92.

Ostavite komentar: