Popularna aplikacija za sastanke: Tinder uveo nove funkcije za korisnike

Popularna aplikacija za sastanke na slijepo uvodi nove funkcije, ali i nadograđuje postojeće.

Korisnici Tindera od sada će moći koristiti inkognito mod za koji iz kompanije tvrde da je “korak naprijed” u sakrivanju profila u potpunosti.

Više kontrole

Samo osobe koje korisnik označi sa “Lajk” moći će vidjeti njegov profil u svojim preporukama. To će korisnicima dati više kontrole nad vidljivosti njihovih profila.

Osim toga, naravno, korisnik može blokirati sve one profile koji mu se pojave u preporukama, tako da ima mogućnost izbjegavanja neugodnih situacija ukoliko uoči bivšeg partnera ili nekog iz privatnog života poput člana porodice.

Ova opcija je stigla nakon funkcije koja omogućava blokiranje korisnika na osnovu njihovog telefonskog broja.

Bezbjednosna funkcija

Funkcija pod nazivom “long pres reporting” sada je tu, a riječ je o tome da ako korisnik dobije uvredljivu poruku, on je može dodirnuti i zadržati pritisak te tako pristupiti opciji prijavljivanja. Iz Tindera kažu kako se nadaju da će ovo ohrabriti ljude da prijave loše ponašanje korisnika kako bi se protiv njih mogle poduzeti mjere zbog kršenja pravila.

Promjene za korisnike

Tinder je napravio promjene funkcija “Jeste li sigurni”, koja poručuje korisnicima da razmisle prije nego pošalju potencijalno štetnu poruku, kao i “Da li vas ovo uznemirava”, koja ohrabruje korisnike da prijave neprikladne razgovore. Ove funkcije će pomoći u borbi protiv štetnog ili neprikladnog razgovora, uključujući govor mržnje, seksualno uznemiravanje i iskorištavanje.

Od uvođenja funkcije “Da li vas ovo uznemirava” je stiglo 46 odsto više prijava poruka koje sadrže štetni sadržaj.

Seriju smjernica Helti dejting gajds, Tinder je uveo u saradnji s kampanjom No Mor, a s ciljem borbe protiv nasilja u porodici i seksualnih napada.

Kreirane smjernice

Smjernice su kreirane kako bi korisnici mogli prepoznati znakove i zaštititi se u svakoj fazi veze. Kapmanja Grin flegs takođe je pokrenuta.

Ona naglašava bezbjednosne funkcije i korake koje ljudi mogu poduzeti za siguran onlajn dejting.

Ostavite komentar: