Poboljšanje: Selfi kamera Ajfona 12 Pro osvojila sedmo mjesto na DxOMark testu

Prošle nedelje DxOMark je objavio recenziju iPhone 12 Pro glavne kamere i rezultati su pokazali neznatna poboljšanja u odnosu na prethodnika.

Sada je na recenziju stigla selfi kamera i rezultati su slični – uravnotežen i sposoban senzor, iako ne baš vodeći u industriji. Ipak, snimci su bili primjetno bolji od iPhone 11 Pro dvojca iz prošle godine.

Prednja kamera iPhone 12 Pro ostvarila je ukupan rezultat od 98 poena, što ga je svrstalo na sedmo mjesto u ukupnom poretku. Dijeli mjesto sa Asus Zenfone 6 i samo je bod iza Samsung-ovog Galaxy Note10+ koji je skupio 99 poena. Neki nedostaci koje pominje ekipa DxOMark-a uključuju vidljivi pozadinski šum u normalnim uslovima i primjetni šum pri slabom osvjetljenju snimaka. Sistem fiksnog fokusa rezultirao je zamućenjem udaljenih objekata. Nivoi ekspozicije u režimu blica se nisu baš proslavili.

Video snimci za selfi prikazivali su tačan balans belog, čiste detalje i dobro kontrolisane artefakte slike pri rezoluciji do 4K i 60 kadrova u sekundi, piše benchmark.

Ostavite komentar: