Ovako izgleda jeftiniji model Samsung Galaxy S10

U posljednje vrijeme najavljivano je da će Samsung predstaviti jeftiniju verziju nadolazećeg flagshipa Galaxy 10, a sada su se pojavile i fotografije uređaja koji će navodno nositi ime Galaxy S10E.

Galaxy S10E će imati 5,8-inčni ekran, nešto deblje ivice telefona, dvije zadnje kamere te nešto manju bateriju, a koštaće  oko 859 dolara. To baš i nije niska cijena, a smartphone dijeli dosta toga sa Appleovim iPhoneom XR čija cijena iznosi 749 dolara i više.

Model S10E neće imati zaobljen ekran na ivicama, nego obični ravni displej koji će se širiti prednjim dijelom. Prednja kamera ovog telefona biće smještena u rupicu na ekranu, a uređaj će imati i deblje ivice. Senzor za otisak prsta se očekuje sa  bočne strane, a ne na zadnjoj strani ili ugrađen u ekran.

Kompanija Samsung radi na četiri verzije Galaxyja S10, a osim “jeftinog” modela S10E u ponudi će se naći S10 i S10 Plus, kao i verzija koja podržava 5G mrežu. Ovi modeli će vjerovatno imati tri zadnje kamere i senzor za otisak prsta integrisan u ekran, prenosi Klix.ba.

Kako je do sada najavljivano, predstavljanje telefona biće održano ovog mjeseca.

 

Ostavite komentar: