Opera za Android stiže uz besplatan VPN

Opera je objavila da počinje da nudi besplatnu VPN zaštitu za sve korisnike Android platforme.

Najnovija verzija kompanijine Android aplikacije će imati ugrađeni VPN, čime će se proširiti funkcionalnsost servisa koji je prvobitno omogućen korisnicima bete na mobilnim uređajima prošlog mjeseca, a na desktop aplikaciji je dostupan već godinama.

VPN će biti dostupan od “Opera for Android 51” verzije, koja od danas počinje da pristiže korisnicima preko Gugl Play Store-a.

VPN servis omogućava korisnicima da kreiraju privatnu konekciju sa daljinskim serverom, koji će komunicirati između veb sajtova koje korisnik posjećuje. Umjesto slanja i primanja informacija preko javne mreže, gdje potencijalno mogu da ih presretnu hakeri, sve ove promjene kontroliše server. Konekcija sa enkripcijom između telefona i VPN servera omogućava da korisnički podaci budu nedostupni onima koji prate korisnikove akcije onlajn.

Opera je ugradila VPN koji koristi 256-bitnu enkripciju za zaštitu podataka. Takođe, zamaskirana je korisnikova prava lokacija tako što se povezuje na servere koji su smješteni širom svijeta, prenosi portal benchmark.rs.

Opera je takođe obećala da neće čuvati podatke o aktivnosti korisnika, tako da neće postojati podaci koji bi nekome omogućili da identifikuje pojedinačnog korisnika na osnovu njegove onlajn aktivnosti.

Ostavite komentar: