Open Bionics kreira 3D štampane bioničke ruke

Kompanija Open Bionics je prošle godine počela sa proizvodnjom 3D štampanih bioničkih ortopedskih pomagala i od tada ih prodaje u Velikoj Britaniji.

Sada ova kompanija širi svoje poslovanje i njihovi bionički dodaci su dostupni i u SAD-u. Postala je poznata zahvaljujući tome što je uspjela da napravi proizvod koji odlično izgleda, funkcionalan je, može da se personalizuje i pri tome ne košta mnogo. Njihove najpoznatije proteze inspirisane su popularnim filmovima, kao što su Iron Man, Star Wars, Frozen i Deus Ex.

Zahvaljujući 3D skeniranju i štampanju, Open Bionics može da proizvodi prilagođene proteze za svakog korisnika, ali i da to radi mnogo brže i jeftinije od konkurencije. Pri tome, ove bioničke ruke sadrže senzore koji reaguju na mišiće sa preciznošću koja je uporediva sa preciznošću i osjećajem prave ruke, prenosi PC Press.

Ugrađeni motori obezbjeđuju haptičke povratne informacije koje su dopunjene zvučnim i svjetlosnim signalima, kako bi nosiocu proteze prenijeli što je više moguće informacija. Sa svim tim tehnološkim dodacima, ova bionička ruka teži manje od kilograma, pa je mogu koristiti i djeca od 8 godina starosti.
 

Ostavite komentar: