Odlična vijest za korisnike: Apple priprema totalno drugačiji iPhone

Apple radi na novom telefonu koji će predstavljati potpunu novu vrstu uređaja za tu poznatu kompaniju. Riječ je o telefonu na preklop, koji će biti opremljen “savitljivim”, odnosno fleksibilnim ekranom.

Kompanija, poznata po tome što obično ne komentariše svoje proizvode u razvoju i ne osvrće se na glasine o njima, čini se da ovoga puta ima novi uređaj u već poodmakloj fazi razvoja.

Naime, izgleda da su dva prototipa fleksibilnih iPhone telefona uspješno prošla interna testiranja u Foxconnovoj fabrici u Kini, objavio je tajvanski listi The Economic Daily Times.

Prema informacijama koje su do sada procurjele u javnost, Appleov “savitljivi” iPhone bi trebao da ima dizajn sličan Samsungovom modelu Galaxy Fold: manji spoljni ekran, kamere smeštene na zadnjoj strani uređaja i veliki fleksibilni ekran koji se dobija otvaranjem uređaja.

Postoje, međutim, dvije verzije informacija o budućem Appleovom telefonu. Neki izvještaji tvrde da će uređaj imati jedan veliki ekran, drugi da će to biti dva zasebna ekrana koji će se “spajati na sredini i davati jednu veliku sliku”. Navodno, u fazi testiranja je i druga verzija dizajna “vertikalnog” uređaja koji podsjeća na Motorolu Razr ili Samsung Z Flip.

Koji od dva modela će se naći u proizvodnji, trebalo bi da odluče interna testiranja, prenosi “Zimo”. Apple je, navodno, kupio veću količinu Samsungovih uređaja kako bi mogao da ispita šta i kako su oni napravili, kao i gde postoji prostor za poboljšanja.

Apple, navodno, planira da napravi sopstvene šarke koje će omogućavati preklapanje telefona, ali iz dostupnih informacija nije jasno je li su i one deo pomenutog internog testiranja.

Pretpostavlja se da će Apple testirati svoj novi proizvod sve dok on u potpunosti ne ispuni njihova očekivanja. A za to mu mogu biti potrebne i godine, pa se ne treba nadati da će se “savitljivi” iPhone uskoro pojaviti u prodaji, prenosi Telegraf.rs.

Ostavite komentar: